Tanıtım

Tarih Bölümü, Fen-Edebiyat Fakültesi’nin açılan ilk bölümlerindendir. Öğrenim süresi dört yıl olan bölümde 1 Doçent görev yapmaktadır.

Bölümümüzde Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Yakınçağ Tarihi, Yeniçağ Tarihi ve Eskiçağ Tarihi Anabilim dalları bulunmaktadır.

İş Olanakları

Tarihçi unvanı ile mezun olan öğrenciler, devlet okullarında ve özel okullarda öğretmen Kültür Bakanlığı, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, TBMM Kütüphanesi, Devlet İstatistik Enstitüsü, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı gibi kamu kurumları ile özel kuruluşlarda araştırmacı veya uzman olarak çalışabilmektedir. Lisansüstü eğitime devam ederek yüksek lisans ve doktora yapanlar ise üniversitelerde akademisyen olarak görev yapabilmektedir.